Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

DSC 0662 resize

 U Centru za kulturu "Nikola Đurković"  u srijedu, 9.maja je promovisan Planinarsko – turistički vodič kroz Orjen, autora Željka Starčevića u izdanju Planinarskog kluba "Subra" iz Herceg Novog. Kartu i vodič po markiranim planinarskim stazama predstavili su Sandra Kapetanović iz NVO Expeditio i sam autor. Publikacija se sastoji od kratkog vodiča kroz 14 najatraktivnijih planinarskih i izletničkih destinacija, lociranih na markiranim stazama, kao i od pratećih geografskih karata Štampan je u hiljadu prmjeraka na našem, i isto toliko na engleskom jeziku. Ovim vodičem napravljen  je iskorak u popularizaciji planinarenja zaleđem Boko - Kotorskog zaliva što će predstavljati dodatnu turističku ponudu Crne Gore.

Autor publikacije Željko Starčević je arheolog, snimatelj, planinar više od dvije decenije, osvajač Mon Blana, autor više televizijskih reportaža, vodiča i
novinskih članaka u promovisanju vrijednosti naših planina.

Nakon promocije prisutni su degustirali razne poslastice i čajeve od samoniklog bilja sa padina Orjena koje je pripremila Nada Popović − Sule.

Promociju su organizovali Centar za kulturu " Nikola Đurković", Gradska biblioteka i  čitaonica Kotor i Planinarski klub "Subra" iz Herceg Novog.

  • DSC_0655_resize
  • DSC_0662_resize
  • DSC_0676_resize
  • DSC_0683_resize

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka