Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

  • DSCF0002
  • DSCF5613_resize
  • DSCF5630_resize
  • DSCF5631_resize
  • DSCF5632_resize

 

Povodom 2. aprila Međunarodnog dana dječje knjige koji se obilježava u znak sjećanja na dan rođenja književnika Hansa Kristijana Andersena, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor organizovala je radionice za najmlađe. U srijedu 4. aprila organizovana je radionica za djecu iz kotorskih vrtića, a u petak, 6. aprila – na engleskom jeziku za učenike četvrtog razreda Osnovne škole  „Njegoš“ iz Kotora. Radionice su vodile bibliotekarke Jelena Vukasović i Ivana Roganović.

Boraveći u biblioteci, djeca upoznaju njen rad, ali se namjenski organizuju časovi i predavanja, uz lično i aktivno zalaganje svakog učesnika, razmjenu ličnog iskustva, poštovanje različitosti. U tom smislu su  6. februara učenici šestog razreda Osnovne škole "Njegoš" sa  profesoricom engleskog jezika Lidijom Vasić i 7. marta učenici sedmog razreda sa profesoricom engleskog jezika Dalijom Ljutić  posjetili biblioteku u okviru lektire koja je predviđena godišnjim planom. Učenici su obišli biblioteku razgovarajući sa bibliotekarkom Ivanom Roganović na engleskom jeziku.

Cilj ovih radinica je da se započne sa praksom kvalitetnog organizovanja slobodnog vremena djece u okviru bibliotečkih sadržaja. Tako je za kraj mjeseca planirano održavanje kreativne radionice (pravljenje figura od kartona) za učenike nižih razreda osnovnih škola.

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka