Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Dana 14. decembra, sa početkom u 11h, u palati  Bizanti u Starom gradu Gradska biblioteka i čitaonica Kotor sa Dubrovačkim knjižnicama (i sa partnerima: NVO Prostory Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor, a Matica Hrvatska - ogranak Dubrovnik Dubrovačkim knjižnicama) organizovali su prvu press konferenciju povodom početka realizacije projekta Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige.

Ovo je prvi projekat u domenu kulture koji zajednički realizuju Gradska biblioteka i  čitaonica Kotor i Dubrovačke knjižnice,  a koje finansira Evropska zajednica iz sredstava opredijeljenih za prekogranični program Hrvatska – Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku (IPA) / Cross-Border Programme Croatia-Montenegro under the Instrument for Pre-Accession Assistance (IPA) Component II, allocations for 2007 and 2008. Saradnici na projektu su i partneri: knjižara Karver i Matica hrvatska – ogranak Dubrovnik.
            
Na press konferenciji su govorili: Saša Milošević, direktor Kulturnog centra ’’Nikola Đurković’’, Jasmina Bajo - project menager, vd rukovodilac Gradske biblioteke i čitaonice Kotor, Vesna Čučić – project menager, ravnateljica Dubrovačkih knjižnica, Varja Đukić – event menager, NVO Prostory iz Podgorice i Ivana Burđelez , predsjednica Matice hrvatske – ogranak Dubrovnik.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka