Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Dana 17. marta 2011. godine, sa početkom u 18 h, u koncertnoj dvorani ŠOSMO "Vida Matijan"- Crkva Sv. Duha, JU Kulturni centar ''Nikola Đurković'' – Gradska biblkoteka i čitaonica Kotor organizovaće promociju najnovijih izdanja Matice hrvatske – ogranak Dubrovnik u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige.

Promocija najnovijih izdanja Matice hrvatske – ogranak Dubrovnik je druga odšest promocija koje su predviđene projektom, a koji uključuju prezentacije izdanja Dubrovačkih knjižnica, Matice Hrvatske i hrvatskih izdavača u Kotoru i na Cetinju i prezentacije crnogorskih izdavača u Dubrovniku.

Na promociji će učestvovati: Ivana Burđelez, predsjednica Matice hrvatske-Ogranak Dubrovnik, Vesna Čučić, direktorica Dubrovačkih knjižnicau Dubrovniku, akademik Luko Paljetak, Ana Marija Paljetak, i flautistkinja Ivanka Muhadinović. Projekat Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjigeje prvi projekat u domenu kulture koji zajednički realizuju Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Dubrovačke knjižnice, a koje finansira Evropska zajednica iz sredstava opredijeljenih za prekogranični program Hrvatska – Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku (IPA) / Cross-Border Programme Croatia-Montenegro under the Instrument for Pre-Accession Assistance (IPA) Component II, allocations for 2007 and 2008. Saradnici na projektu su i partneri: NVO Prostory i Matica hrvatska – ogranak Dubrovnik.

Cilj projekta jeste podizanje nivoa bibliotečke, kulturne i edukativne razmjene između građana i institucija u međugraničnoj regiji između Hrvatske i Crne Gore, kao i uspostavljanje redovne saradnje institucija i partnera u Hrvatskoj i Crnoj Gori, Dubrovniku i Kotoru i redovne razmjene informacija o knjižnom fondu i obogaćivanje istog.

Biće nam izuzetna čast i zadovoljstvo da prisustvujete ovom događaju i da ga adekvatno najavite i medijski propratite.

 

Zahvaljujemo na saradnji ,

Kotor, 16. 03. 2011.
Saša Milošević, direktor

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka