Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Dana  13. aprila 2011. godine, sa početkom u 18 h, u Centralnoj  narodnoj biblioteci  Đurđe Crnojević  na Cetinju, JU Kulturni centar ''Nikola Đurković'' – Gradska biblioteka i čitaonica Kotor  organizovaće promociju izdanja Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige.

Promocija izdanjaZavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovnikuu sklopu projekta Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige, koja će se održati na Cetinju, treća je od šest promocija koje su predviđene projektom, a koje uključuju prezentacije izdanja Dubrovačkih knjižnica, Matice Hrvatske i hrvatskih izdavača u Kotoru i na Cetinju i prezentacije crnogorskih izdavača u Dubrovniku.

Na promociji će učestvovati:dr.sc.NENAD VEKARIĆ -znanstveni savjetnik i ravnateljZavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku,dr.sc. SLAVICA STOJAN - znanstveni savjetnik, dr.sc.VESNA MIJOVIĆ - viši znanstveni suradnik, STANE PERŠIN i IVANA LAZAREVIĆ.

  Projekat  Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige je prvi projekat u domenu kulture koji zajednički realizuju Gradska biblioteka i  čitaonica Kotor i Dubrovačke knjižnice, a koji  finansira Evropska zajednica iz sredstava opredijeljenih za prekogranični program Hrvatska – Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku (IPA) / Cross-Border Programme Croatia-Montenegro under the Instrument for Pre-Accession Assistance (IPA) Component II, allocations for 2007 and 2008. Saradnici na projektu su i partneri: NVO Prostory i Matica hrvatska – ogranak Dubrovnik.

Cilj projekta jeste podizanje nivoa bibliotečke, kulturne i edukativne razmjene između građana i institucija u međugraničnoj regiji između Hrvatske i Crne Gore, kao i uspostavljanje redovne saradnje institucija i partnera u Hrvatskoj i Crnoj Gori, Dubrovniku i Kotoru i redovne razmjene informacija o knjižnom fondu i obogaćivanje istog.Biće nam izuzetna čast i zadovoljstvo da prisustvujete ovom događaju i da ga adekvatno najavite i medijski propratite.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka