Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

 

Image00004

Gradsku biblioteku i čitaonicu Kotor 03. 03. 2014. godine posjetio je Dražen Markušić, predstavnik firme LDC iz Zagreba, koja se, između ostalog, bavi prodajom materijala za zaštitu i popravak knjižne građe. Oni su zastupnici njemačke firme NESCHEN i finske firme PELLOPLAST, a pored toga su razvili i sopstveni program artikala koji uveliko olakšavaju rad bibliotekarima, kao što su razni metalni i PVC držači za knjige, nosači brošura i časopisa, označivači za police i sl.

G-din Markušić je bibliotekarima i knjižničarima održao prezentaciju o načinu zaštite i popravke knjižne građe koristeći folije za zaštitu knjiga, bezdrvnog samoljepljiivog papira, lanene samoljepljive trake.

Ovo je bila prva promocija firme LDC iz Zagreba u Crnoj Gori.

www.ldc-zg.hr

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka