Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

recitovanje

 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica u četvrtak 21. marta na Svjetski dan poezije sa početkom u 12 sati u Kinu „Boka“ organizuju Opštinsko takmičenje u recitovanju za učenike osnovnih i srednjih škola. Takmičenje će se održati u tri kategorije: I i II kategorija za učenike osnovnih škola i III kategorija za učenike srednjih škola. Najuspješnijim recitatorima u svim kategorijama biće dodijeljene diplome i nagrade.
Žiri u sastavu: Marija Starčević, rukovoditeljka Gradske biblioteke i čitaonice Kotor, prof. muzike Andrea Ćoso i bibliotekarka u Pomorskom muzeju Crne Gore Daniela Nikčević ocjenjivaće da li je izbor pjesme primjeren uzrastu recitatora, dikciju, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.
Dok žiri zasijeda, publici će književnica Jelena Vukić predstaviti novu zbirku poezije "Zelena krava".

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka