Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

 U izdanju JP Kulturni centar Bar, publikovan je Zbornik radova sa Okruglog stola “Klasična ili elektronska knjiga: za i protiv”, održanog 31. oktobra 2012. godine u Dvorcu kralja Nikole.
 
Čine ga radovi prezentovani na prvom skupu u Crnoj Gori koji je na ovakav način tretirao jednu od vrlo važnih tematika savremenog kulturnog svijeta, a koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, a u organizaciji Kulturnog centra Bar i Narodne biblioteke i čitaonice “Ivo Vučković”.

 Organizatorka Okruglog stola i priređivač knjige je upravnica Narodne biblioteke i čitaonice “Ivo Vučković” u Baru MIla Čordašević, a publikovani su radovi Jelene Đurović iz Centralne biblioteka CG “Đurđe Crnojević” sa Cetinja, Gordane Ljubanović iz Narodne biblioteke Srbije, Irene Urem i Margite Mirčete Zakarija iz Sveučilišne knjižnice Split, Bosiljka Cicmil iz Univerzitetske biblioteke Crne Gore, Ivana Ivanovića iz Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” iz Podgorice, predsjednika Udruženja bibliotekara Crne Gore, zatim Nataše Borović - rukovodioca biblioteke OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, Jovana Nikolaidisa iz ulcinjske Izdavačke kuće “Plima”, Željka Milovića – književnika, novinara i urednika portala Bar Info, Rajka Cerovića - književnika, TV autora i publiciste, kao i Damire Kalač, novinarke “Vijesti” i drugih elektronskih medija.
 
Osim radova koji su prezentovani na Okruglom stolu, u Zborniku su publikovani i Prilozi pozvanih učesnika: Pera Radovića – TV stvaraoca, jednog od idejnih tvoraca TV festivala u Baru, Marine Raičević – rukovodioca izdavačke djelatnosti “Pobjede”, Vladislave Gordić Petković – urednice biblioteke Prva knjiga Matice srpske, Jadranke Božić – iz Odseka za naučno-istraživački rad Narodne biblioteke Srbije i dr Milenke Vraneš – šefa Odjeljenja medicine rada u barskom Domu zdravlja. 

Kao svojevrstan presjek cjelokupnog Okruglog stola Klasična ili elektronska knjiga: za i protiv, posebno mjesto u Zborniku zauzima  rad naše koleginice bibliotekarke Jasmine Bajo.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka