Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

promocija

JU Kulturni centar „Nikola Đurković Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica u petak 3. novembra u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 sati organizuju 
Biljana Milivojević je rođena u Beogradu. Završila je VIII gimnaziju i Ekonomski fakultet u Beogradu. Od četvrte godine, knjige su joj bliski prijatelji, saputnici i vodiči. Posle kratkog ljetovanja u Boki Kotorskoj 1997. godine, kupila je karte u jednom pravcu i sa porodicom se doselila u Kotor. To je bio grad u kome su izabrali da žive. Poeziju piše od 2017. godine. Mirno, ali živopisno okruženje Boke Kotorske veoma je inspirativno. Božanstvena priroda nadograđena kreacijama čovjeka uvijek je nadohvat očiju i srca. Umjetnošću se bave i njena djeca (slikarstvom i muzikom), tako da je njihov dom veoma često izložbeni prostor i muzička pozornica.
Izdavač je Ouroboros iz Podgorice, a objavljivanje knjige je podržala Opština Kotor kroz sufinansiranje projekata iz oblasti individualnog kulturnog stvaralaštva.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka