Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

 svjetski dan_poezije

Povodom Svjetskog dana poezije, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u saradnji sa profesorkom crnogorskog jezika Tatjanom Dragutinović iz Osnovne škole Njegoš organizuje kreativni čas pod sloganom Iz poetske kužine Boke koji će biti održan na Pjaci od Kina u petak 21. marta sa početkom u 12 sati.

Čas će otvoriti pjesnikinja Dubravka Jovanović, a djeca iz osnovnih škola sa teritorije opštine Kotor čitaće svoju poeziju.
Času će prethoditi poetska radionica u čitaonici Gradske biblioteke u četvrtak 20.marta u 10 sati uz učešće učenika devetog razreda Osnovne škole Njegoš. Cilj radionice je da se ukaže na značaj pisanja i čitanja poezije, ali i čuvanja od zaborava bokeških izraza.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka