Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

djeca


JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor organizuje program povodom obilježavanja Dječije nedjelje, u periodu od ponedjeljka, 2. oktobra do petka, 6. oktobra.
Izložbom likovnih radova autora Andrije Blagojevića, učenika četvrtog razreda osnovne škole, biće zvanično otvorena Dječija nedjelja u ponedjeljak, 2. oktobra u 12h časova, u Staklenoj galeriji Kulturnog centra. Izložba će biti postavljena do 10. oktobra.
U utorak, 3. oktobra, od 17h u prostoru Omladinskog kluba održaće se turnir u šahu za djecu i mlade do 18 godina. Kulturni centar ovaj događaj realizuje u saradnji sa Šah klubom Kotor.
U srijedu, 4. oktobra, Teatar mladih izvešće lutkarsku predstavu „Crvenkapa“ u pozorišnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 10 časova. U predstavi igraju Branka Femić i Jelena Simić. Predstava je poklon prvacima.
U saradnji sa kotorskim Domom zdravlja planiran je razgovor sa pedijatrom, doktorom Vladimirom Dedovićem u Osnovnoj školi „Veljko Drobnjaković“ u Risnu, u četvrtak, 5. oktobra i Osnovnoj školi “Nikola Đurković” Radanovići, u petak, 6. oktobra.
U četvrtak, 5. oktobra sa početkom u 19 časova planirana je dodjela nagrada najboljim učenicima na šahovskom turniru, nakon čega će uslijediti promocija knjige „Kad figure ožive,“ Dragana Popadića, publiciste i šahovskog FIDE majstora.
U petak, 6. oktobra u Gradskoj biblioteci i čitaonici sa početkom od 17h planiran je razgovor o mandolini sa članovima VIS Škuribanda iz Kotora.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka