Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

  • IMAG0420
  • IMAG0421
  • IMAG0425
  • Image00003

COBISS centar Crne  Gore Nacionalne biblioteke ‘’Đurđe Crnojević’’ ove godine je za potrebe članica sistema u Crnoj Gori organizovao edukativni kurs za upotrebu programske opreme COBISS 3/Preuzimanje zapisa i fond.Kurs se održao 14. i 15. marta u prostorijama Biblioteke, a pohađalo ga je 12 polaznika iz sljedećih biblioteka: Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica, Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ Pljevlja, Narodna biblioteka i čitaonica „Njegoš“, Cetinje, Narodna  biblioteka „Ivo Vučković“ Bar , Nacionalna biblioteka „Đurđe Crnojević“ Cetinje i Gradska biblioteka i čitaonica Kotor .

Nakon završenog kursa polaznici su osposobljeni za implementaciju modula COBISS 3 /Fond, nakon čega će ovajegment instalirati i u lokalnim bazama svojih biblioteka.

Bibliotekarke Jelena Vukasović i Jasmina Bajo su dobile privilegije:

  •      za pretraživanje zapisa u uzajamnoj bazi podataka, za preuzimanje bibliografskih zapisa iz uzajamne u lokalnu bazu podataka,
  •      za dopunjavanje lokalnih šifrarnika,
  •      za dopunjavanje ograničenog skupa bibliografskih podataka.

Gradska biblioteka i čitaonica Kotor takođe dobija mogućnost dodjeljivanja privilegija segmenta COBISS3/Fond (osim privilegije za ažuriranje uzajamnih modela izlaženja i privilegije za kontrolu dotoka), privilegija segmenta COBISS3/Ispisi I privilegija segmenta COBISS3/Upravljanje aplikacijama (osim privilegije za dopunjavanje loklanih šifrarnika).

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka