Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

3

Osma Državna smotra recitatora Crne Gore biće održana u srijedu, 7. juna 2023. godine u JU Centar za kulturu Berane. Pokrovitelj ove manifestacije je Opština Berane, a projekat je sufinansiran i od Ministarstva kulture i medija.

Na ovoj manifestaciji u Beranama, predstaviće se pobjednici opštinskih smotri recitatora iz svih crnogorskih gradova, učenici osnovnih i srednjih škola. Takmičenje se odvija u tri uzrastom određene kategorije.
Ove godine Kotor će predstavljati pobjednici na opštinskom takmičenju koje je održano 21.3.2023. u organizaciji Kulturnog centra ,,Nikola Đurković'' Kotor, Gradska biblioteke i čitaonice:

Prva kategorija
Nikolina Radošević( IV razred)
Mika Antić: "Drhtava pesma"
OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"
Mentor: Arnela Kujović

Druga kategorija:
Darija Guberinić (IX razred)
Branko Radičević: "Vragolije"
OŠ"Veljko Drobnjaković"
Mentor: Milena Keleman

Treća kategorija:
Andrea Pagnacco ( II razred Gimnazije)
Miroslav Antić: " Hodajući na rukama"
Mentor: Sonja Golub

Želimo im sreću i uspješan nastup!

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka