Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

339031271 3353900908254766 7283757086538558844 n

 

Povodom Svjetskog dana knjige za djecu koji se obilježava 2. aprila, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor će 3. aprila svim zainteresovanim učenicima osnovnih i srednjih škola pokloniti besplatnu članarinu.
Svjetski dan knjige za djecu 2. april, ustanovljen je1967. godine na osnovu odluke Uneska, kako bi se djeci slala poruka o magiji književnog nadahnuća i važnosti razvijanja ljubavi prema književnosti. Kao datum izabran je rođendan čuvenog danskog književnika Hansa Kristijana Andersena.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka