Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

recirecitatori

 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica u četvrtak 29. septembra sa početkom u 12 sati u Kinu „Boka“ organizuju Opštinsko takmičenje u recitovanju. Takmičenje će se održati za osnovne škole u dvije kategorije: I kategorija od 1. do 5. razreda, II kategorija od 6. do 9. razreda; za srednje škole I kategorija. Najuspješnijim recitatorima u svim kategorijama biće dodijeljene diplome i nagrade primjerene uzrastu takmičara.

Žiri u sastavu: Marina Dulović, prof. klavira, novinarka Sanja Čavor i Milka Kolundžić, književnica ocjenjivaće da li je izbor pjesme primjeren uzrastu recitatora,
dikciju, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka