Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

  • 20220926_113510
  • 20220926_123528
  • 20220926_123604
  • Zelena_biblioteka_1
  • Zelena_biblioteka_2
  • Zelena_biblioteka_4

 

Povodom obilježavanja Dana evropske baštine 2022, koji se održavaju na temu ,,Održiva baština'', JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica,a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore organizovala je seminar za bibliotekare ,,Zelena biblioteka''.
Seminar su vodili diplomirana bibliotekarska savjetnica Daniela Skoković i diplomirani bibliotekar Mladen Majstorović. a pohađali su je bibliotekari narodnih biblioteka iz Ulcinja, Bara, Herceg Novog, Tivta, Budve i Kotora, Biblioteke Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor, Biblioteke Pomorskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, kao i predstavnici osnovnih škola iz Prčanja i Kotora.
Tema seminara za bibliotekare ,,Zelena biblioteka’’ je osposobljavanje bibliotečkih stručnjaka za samostalno djelovanje na programima osnivanja, realizovanja aktivnosti za podizanje ekološke svijesti korisnika i umrežavanje u okviru koncepta „Zelena biblioteka“ kroz edukaciju i primjere dobre prakse kao inovativne usluge za korisnike javnih biblioteka u oblasti zaštite i očuvanja životne sredine i implementacija ciljeva održivog razvoja kroz rad biblioteke.
Osnovni cilj seminara je da se podstaknu bibliotečki stručnjaci da u svoje redovne aktivnosti u bibliotekama uvedu usluge i programe sa temama ekologije i održivosti, jer će na taj način razvijati vještine svojih korisnika i svih ostalih članova lokalne zajednice. Kao krajnji cilj bibliotekari će osposobljavajući korisnike za nove vještine unaprijediti kvalitet života cjelokupne zajednice, a biblioteci osigurati jednu od vodećih i važnih uloga u tom napretku.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka