Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

obrad


Projekcija kratkog dokumentarnog filma Obrad, u režiji Branislava Milatovića, biće održana u kotorskom Kinu “Boka” u četvrtak, 31. marta 2022.g. u 19h.
Nakon filma uslijediće razgovor sa akterom filma Obradom Pavlovićem i rediteljem Branislavom Milatovićem.
Moderatorka programa je Aleksandra Tomović, urednica programa za mlade u Kulturnom centru “Nikola Đurković”.
Kratki dokumentarni film “Obrad“, crnogorskog reditelja Branislava Milatovića, osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film u internacionalnoj selekciji na 17. izdanju Pasto International Film Festivala – FICPA, koji je od 20. do 24. oktobra prošle godine održan u Pastu (Kolumbija).
Film je realizovan u produkciji Bitter Frames Production iz Podgorice, a podržan je od strane Filmskog centra Crne Gore i Opštine Kotor.
Producenti filma su Đorđe Vojvodić i Branislav Milatović, direktor fotografije Lazar Radić, izvršni producent Nemanja Dragović, za dizajn zvuka bio je zadužen Bobo Stanišić, pomoćnik reditelja je Pavle Simonović, saradnik na scenariju Milo Masoničić, asistent kamere Niko Tripunović, montažer Vladimir Radovanović, a kolor korekciju je radio Nikola Marinković.
Film prati čovjeka, koji uprkos okolnostima, s velikom pažnjom i ljubavlju radi svoj posao.
Ulaz je slobodan.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka