Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

243967757 4379010638859006 1183988785495091099 n resize

Novi ciklus edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru'' u ovoj školskoj godini počeće u četvrtak 7. oktobra tematskom radionicom koja je posvećena Festivalu sredine jeseni. Radionica će se održati u pres sali Kulturnog centra ,,Nikola Đurković’’ od 17 do 18:30 sati.

Ovaj praznik žetve, punog mjeseca i porodičnog okupljanja (kineski: 中秋节 pinyin: Zhōngqiūjié), nakon Kineske Nove godine, je drugi najveći tradicionalni kineski festival, koji je ove godine u Kini obilježen 21. septembra, odnosno 15. dana osmog mjeseca lunarnog kalendara. Radionica je otvorena za sve zainteresovane osnovce koji će imati priliku da od različitih materijala izrađuju tradicionalne lanterne i ostale predmete kao i likove koji simbolizuju ovaj kineski praznik i uz pomoć prezentacija, pjesama i video materijala nauče nešto više o načinu njegovog proslavljanja u Kini.
Novi ciklus edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru'' tokom kojeg će osnovci nastaviti sa upoznavanjem kineskog jezika i kulture simbolično započinje za vrijeme kineske ,,zlatne sedmice’’ tokom koje se obilježava Nacionalni dan Kine. Radionice organizuju Kulturni Centar ,,Nikola Đurković'' Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Udruženje za promociju sinologije Kotor. Predavačica na radionicama je sinološkinja dr Jelena Stjepčević.
Radionice su besplatne, otvorene za nove polaznike i održavaće se ponedjeljkom u terminu od 15:30 do 17:00 sati u pres sali Kulturnog centra. 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka