Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Kotor moje resize

 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica u četvrtak 9. septembra u Atrijumu Kulturnog centra sa početkom u 19.30 sati organizuje promociju knjige „Kotor moje mladosti“ autora Branka Janjalije. O knjizi će govoriti: prof. dr Gracijela Čulić, Radojka Abramović, istoričarka umjetnosti i autor. Moderatorka programa će biti jasmina Bajo, dok će u muzičkom dijelu učestvovati Dragana Bokan.

Branko Janjalija, inženjer u penziji, jedan od osnivača klape ,,Bokeljski mornari’’ piše o Kotoru svoje mladosti. Gracijela Čulić zapisuje da je Branko, kao neki dobri čarobnjak pustio radost na svoje uspomene i oživio ih trajanjem. Kao u bajci čuju se i stare melodije sa ulica Šuranja, zovu čitav grad da se usnuli život probudi i da se pjeva ne ,,u Kotoru Starom gradu’’ već: u Kotoru vječnom ili lijepom gradu!

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka