Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

koronus1 Small

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor ove godine snimio je dokumentarni zapis o Tradicionalnom zimskom kotorskom karnevalu, koji se emitovao juče u 18h na drugom programu državne televizije.

Umjesto petnaestodnevnog programa, u zapisu su prikazani sadržaji i manifestacije koje godinama čine ovu koloritnu priču.

Slamni sud komunitadi kotorske osudio je KORONUSA JUDU zvanom GABELJUŠA tvrdeći da je “kriv za sva teška krivična djela koja su nam pasane godine učinjena i potpuno nam je promjenio način života i navike.”
Tužilac MUNGOS KATANAC zvani REŽIMLIJA smatrao je da je optuženi svjesno i sa umišljajem sa COVID 19 izazvao pandemiju i zagadio cijeli svijet, izazvao zatvaranje granica svih država, potpuno blokirao turizam, onemogućio da se pomorci ukrcavaju, zatvorio pozorišta, prekinuo sva sportska takmičenja i od Kotora napravio avetinjski grad.
Iako je branilac ZONGO BRČKARIĆ zvani KORUPCIJA tvrdio da optuženi nije kriv ni po jednoj tački optužnice, prezidentica Slamnog suda VULGARIA MEĐEDICA zvana GUBERUŠA osudila je Koronusa na smrt.
Spaljivanje krnja održano je na mjestu nekadašnje vile Firenca.

  • karneval_1_Small
  • karneval_4_Small

 

Dokumentarni zapis o Tradicionalnom zimskom kotorskom karnevalu 2021, rađen u produkciji JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor može se pogledati na youtube kanalu ove ustanove
 

kao i na FB i Instagram profilu.

Na ovaj način pokazali smo da tradiciju dugu pet vjekova nismo zanemarili već je i dalje čuvamo i njegujemo, ove godine kroz virtuelni svijet koji trenutno ima vodeću ulogu u svakodnevnom životu.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka