Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

karampana list Small

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor ove godine snima dokumentarni zapis o Tradicionalnom zimskom kotorskom karnevalu koji će se emitovati u nedjelju 14. marta 2021. godine od 18h na drugom programu TVCG, kao i putem you tube kanala, FB i Instagram profila Kulturnog centra.

Umjesto petnaestodnevnog programa, u zapisu će biti prikazani sadržaji i manifestacije koje godinama čine ovu koloritnu priču.

Prisjetićemo se ranijih fešti, karnevalskih povorki i grupa koje su zasigurno ostavile pečat po brojnosti učesnika i po maštovitim kreacijama.

Tradicionalni humorističko – satirični list “Karampana” biće u prodaji na Kamenom kiosku, na ulazu u Stari grad od subote 13. marta 2021.godine. Cijena je 2,00 eura.

Na literarnom i likovnom konkursu, koji za temu ima kotorski Karneval, stiglo je oko 200 radova.

Oni radovi koji prođu selekciju biće štampani u publikaciji posvećenoj Tradicionalnom zimskom kotorskom karnevalu, čija je publikacija planirana za april, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka