Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

120774398 3364236220336458 9037838143471931931 o Small

Povodom Dječije nedelje i početka novog ciklusa edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru'', a u duhu obilježavanja Nacionalnog dana Kine i Festivala sredine jeseni, Kulturni centar ,,Nikola Đurković'' Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor, Udruzenje za promociju sinologije Kotor i Kotorski Festival pozorišta za djecu u srijedu 7. oktobra u 17:30 organizuju izložbu radova polaznika radionice osmišljene u periodu poštovanja kućne izolacije. Izložba će se održati u dvorištu Kulturnog centra ,,Nikola Đurković''.
U toku aprila i maja, polaznici su iskazali kreativnost radovima i izvedbama na različite teme, počev od obilježavanja Dana kineskog jezika Ujedinjenih Nacija, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, predstojećeg Festivala zmajevih brodova, radovima sa motivom zmaja, pande kao i na ostale teme u vezi sa kineskim jezikom i kulturom. Pored upoznavanja sa kineskim jezikom radionice ,,Kineski kroz igru'' podrazumijevaju i održavanje tematskih radionica iz oblasti sinologije odnosno nauke o Kini, kineske mitologije i kulture i radionice posvećene načinu obilježavanja najznačajnijih datuma u Kini. Predavač na radionicama je dr Jelena Stjepčević, sinolog a vode se uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka