• zdravlje2
  • zdravlje3
  • zdravlje_1

 

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. oktobra svake godine s ciljem podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja. Tim povodom u srijedu, 9 oktobra u 12 sati je Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i zaštitu prava manjina u saradnji sa Gradskom bibliotekom i čitaonicom Kotor organizovala radionicu za učenike osnovnih škola sa teritorije Opštine Kotor. Radionica je održana u čitaonici Gradske biblioteke, a Slađana Mijanović, samostalna savjetnica za prevenciju bolesti zavisnosti i zaštitu prava manjima pozdravila je okupljene i naglasila važnost obilježavanja ovog datuma.
Ilustrovana priča Nil Gejmena „Dan kada sam trampio tatu za dve zlatne ribice“ koju je predstavila bibliotekarska savjetnica Jelena Vukasović, podstakla je učenike na razmišljanje o otuđenosti. Zanimljiv razgovor sa njima vodio je Jovan Bulajić, psiholog i direktor NVO „Preporod“ iz Nikšića i uputio djecu kako da lakše prepoznaju svoje emocije i budu spremniji da odolijevaju izazovima koje život nosi.
Učenici su shvatili važnost stvaranja emocionalnih veza i čuvanja mentalnog zdravlja.
Radionicu je osmislila i organizovala samostalna savjetnica za prevenciju bolesti zavisnosti i zaštitu prava manjima Snežana Stevović Janković.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka