• IMG-b3212079a8a760740982072feeeabcf8-V
  • IMG-d8d9194b4d89078e296a81751ab7c9c7-V
  • IMG-ffe5d2c08b8e290516601ab3b1d047b8-V

Šef Misije ambasade Australije, zamjenik ambasadora u Beogradu Liang Zeng i članovi delegacije upoznali su se sa djecom koja će predstavljati Kotor na muzičkom takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope. Takmičenje će se održati 1. Juna 2019. godine u Tivtu, a djeca iz Kotora će nastupiti sa pjesmom We Got Love Jessice Mauboy, koja je prošle godine predstavljala Australiju na Evroviziji u Lisabonu.
Delegaciju i predstavnice na takmičenju su u Opštini Kotor ugostile Madalena Martinović, savjetnica za mlade iz Sekretarijata za kulturu sport i društvene djelatnosti i Aleksandra Tomović, urednica programa za mlade u Kulturnom centru Kotor, koje su koordinatorke takmičenja Crna Gora u ritmu Evrope u Kotoru. Sastanku je prisustvovao i Nikola Rakočević, ispred organizacije Crna Gora u ritmu Evrope, kao i Aleksandra Milić. Delegaciji se ispred domaćina obratila i direktorica kotorskog Kulturnog centra, Marija Bernard, koja je istakla zadovoljstvo zbog današnjeg susreta i činjenice da je Kulturni centar Kotor ove godine podržao ovo prestižno takmičenje.

"Zaista sam srećan što vas sve vidim ovdje. Hvala vam na onome što ćete uraditi. Vi ćete nam pomoći da promovišemo Australiju. Kao što ste već čuli, ja sam zamjenik ambasadora, ali vi ćete 01.juna u Tivtu svi biti ambasadori Australije. Hvala vam na tome" – kazao je Zeng prisutnima. Zeng je naveo da će u Tivtu Australija imati deset ambasadora, zbog čega je jako ponosan. Naše pjevačice i plesačice će na najljepši mogući način, svojim talentom i kreativnošću, predstaviti Australiju. “Inače u Australiji imamo izreku Have a go (pokušaj!). Mnogo nas živi život imajući tu izreku u vidu, tako da i vama isto preporučujem. Važno je pokušati, nije bitan rezultat, bitno je da živite život"– kazao je Zeng
Inače, pobjednici takmičenja naredne godine putuju u zemlju koju predstavljaju. U slučaju da naše djevojčice pobijede, putovale bi u Australiju, a Zeng je istakao zadovoljstvo zbog toga. Ona je ukratko govorio o svojoj zemlji i gradu Darvinu, odakle je on, kao i Jessica, sa čijom pjesmom djeca nastupaju.
Predstavnice Kotora na ovogodišnjem takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope u kategoriji pjevanje su Jovana Živković i Sara Labib, a u kategoriji plesačica: Kristina Popović, Andrea Vukasović, Nina i Ana Doljanica, Nađa Pavićević, Una Marija Kokot, Elena Petrović i Damjana Grandis.
Pozivamo naše sugrađane i sugrađanke, kao i ljude širom zemlje, da prate rad naših talentovanih djevojčica i da obavezno budu uz njih prilikom sms glasanja na dan takmičenja. Naglašavamo da možete zapratiti i njihov Instagram profil, Kotor_u_ritmu_evrope, na kojem redovno objavljuju slike sa proba i priprema za takmičenje.
https://www.instagram.com/kotor_u_ritmu_evrope/

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka