Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

 

 

1 1Promocija knjige “Muško-ženske puzzle (Knjiga o njoj)” autora Momčila Zekovića Zeka održana je u sali kina “Boka” u Kotoru, na zadovoljstvo kotorske publike.

U ime organizatora prisutne je pozdravio Milos Dzeverdanovic, koji je bio i moderator veceri.
On je izmedju ostalog kazao da su osvrt na Zekov roman renomirani knjizevni stvaraoci Pavle Goranović i Andrej Nikolaidis.
Obracajuci se kotorskoj publici, Momcilo Zekovic je prije svega pozdravio prijatelje koji su bili dio “Smotane pjesme” i dodao da je Muško-ženske puzzle” pisao desetak dana, navodeci da su život i “Knjiga o njoj” nepredvidive varijante.
“Ja sam liričar koji je čitavog života svoja razmišljanja volio da upakuje u neke simpatične metafore koje će biti prijemčive nekim lijepim ženama”, kazao je autor.
A lijepe zene uvijek su bile inspiracija mnogim umjetnicima.

Kroz cetinjski humor, karakteristican za autora , Zeko je slagao puzle svog cetvrtog romana koji je na kraju osvanuo kao dzepno izdanje naslikane priče koja u nastavcima stvara dimenziju bez apokalipse.

A taj momenat sklapanja puzli za koji se Zeko pita je li dovoljan za svaki život , na simbolican nacin docarali su Nikolina I Nikolas.

Na kraju veceri Zeko je posjetiocima poklonio primjerak svoje knjige, a druzenje je nastavljeno u kaficu “Ombra”.

  • 2_1
  • 3_1

 

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka