Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

IMG cc57bcb2c37a459c05da5ce2de1ee226 V 1

Posljednja od 4 edukativno-kreativne radionice ,,Kineski kroz igru'' održaće se srijedu 17. aprila 2019. u čitaonici Gradske biblioteke Kotor u organizaciji JU Kulturnog centra ,,Nikola Đurković'', Gradske biblioteke i čitaonice Kotor i NVO ,,Udruženja za promociju sinologije Kotor'' u terminu od 16.45 do17.45 sati.

Radionica ,,Pronađi znak" podrazumijeva pronalaženje i kopiranje jednostavnijh kineskih karaktera i bojenje crteža pojma koji predstavljaju. Tokom četvrte radionice polaznici će ispisivati ideograme koji nastaju kombinovanjem piktograma sa kojima su se upoznali na prethodnim radionicama, bojiti radikale i učiti izgovor pomoću zabavnog video materijala i samostalno koristeći listove za vježbu..
Cilj je ukazivanje na postojanje djelova karaktera koji si nosioci značenja i prepoznavanje radikala koji su u čestoj upotrebi i vježba ravnoteže ispisivanja djelova kineskih karaktera unutar kvadratne forme na kaligrafskom papiru.

Radionicu je osmislila predsjednica NVO ,,Udruženje za promociju sinologije Kotor'' dr Jelena Stjepčević, a vodiće je uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka