Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Tradicionalni Kotorski Karneval vizual

Kotorske zimske karnevalske fešte, održaće se u periodu od subote23. februara, do nedjelje 03. marta 2019.
Tradicionalni KotorskiKarneval, sa tradicijom trajanja od preko pola milenijuma, jedinstvena je pučka manifestacija koja se održava na području Kotorske Opštine.
U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu uživati u koloritu originalnih kostima, feštađunskom ritmu i mediteranskom duhu domicilnog stanovništva.
Program ovogodišnjeg Tradicionalnog Kotorskog Karnevala počinje na Trgu od oružja svečanim otvaranjemu subotu 23. februara, u okviru kojeg će nastupiti Klapa Contra iz Splita.
Dan kasnije na programu je Dječji maskenbal u Poslovnom centru „Vukšić“ sa početkom u 15 časova, dok će se velikiTradicionalni maskenbal održati 02. marta 2019.godine od 20 časova, na istom mjestu.
U cilju što bolje promocije Tradicionalnog Karnevala, i ove godine, osim u Kotoru,predviđeni su abrumi u Budvi i Tivtu. Abrum u Budvi održaće se 25. februara od 17 časova. U Tivtu abrum je planiran za 26. februar sa početkom takođe u 17 časova, a istog dana proći će i ulicama Kotora, sa početkom u 18:30h. Drugi abrum u Kotoru održaće se dan prije dana održavanja karnevala, 02. marta u 11 časova. Abrumom Kotorski karneval najavljuju Gradska muzika Kotor, kao i mažoretke udruženja „Fešta“ i studija „Alisa“ iz Kotora. 28. februara u 19h u staklenoj galeriji Kulturnog centra odvijaće se izložba karnevalskih kostima.
Na velikoj sceni Kulturnog centra svoj nastup će imati 27. februara u 19hplesni studio „Alisa“,dok će se 01. marta od 19h na istom mjestu pod nazivom „Svi smo mi Fešta“ održati 24. koncert mažoretki „Fešta“ sa podrškom „Feštine“ akrobatik grupe.
Progam Tradicionalnog Kotorskog Karnevala završava se u nedjelju 03. marta 2019.godine velikom karnevalskom povorkom od 15 časova. Po završetku karnevalske povorke na glavnom gradskom Trgu od oružjanasupiće „Terraross“,poznati feštađunski orkestar iz Pulje, nakon čega će biti održan koncert Gorana Karana i benda „Vagabundo“.
Na dan karnevala tradicionalno iz štampe izaći će humoristično-satirični list „Karampana“. Kutija predviđena za dostavljanje tekstova kojičine sadržaj ovog lista može se naći na Informativnom kiosku Turističke organizacije, ispred glavnih gradskih vrata.
Organizator manifestacije je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turističa organizacija Opštine Kotor, partner u organizaciji NVO „Fešta“ Kotor, a pokrovitelj je Opština Kotor.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka