Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

djecija nedjelja

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor obilježiće Dječiju nedjelju od 1. do 5. oktobra 2018. godine raznovrsnim programom namijenjenim djeci različitog uzrasta.
U saradnji sa kotorskim osnovnim školama organizovane su jutarnje projekcije filmova za djecu u Kinu „Boka“, kao i edukativne radionice u Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor.
Ponedjeljak popodne rezervisan je za sportske igre na Pjaci od kina, u saradnji sa NVO Škola sporta „Sport za sve“. Od 20 časovau Multimedijalnoj sali Kulturnog centra slijedi završna osma projekcija filmova iz Hari Poter serijala.
U utorak od 16 do 18 časova održaće se radionica izrade suvenira u prostoru „Nautike“ u Kulturnom centru, u saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu. Od 17:30 časova u Atrijumu Kulturnog centra slijedi takmičenje u društvenim igrama: ne ljuti se čovječe, twister, mastermind... U 19 časova u Atrijumu Kulturnog centra planirana je projekcija filma za mlade na otvorenom, koja će se u slučaju loših vremenskih uslova održati u Multimedijalnoj sali.
U srijedu od 16 do 18 časova u „Nautici“ će biti održana druga radionica izrade suvenira. U cilju promocije bezbjednosti dvotočkaša u saobraćaju, od 18 časova u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra Moto klub „Lavovi“ održaće predavanje, nakon čega slijedi i film na ovu temu.
U četvrtak, od 17:30 časova u Atrijumu Kulturnog centra biće organizovana humanitarna akcija prikupljanja igračaka pod sloganom: djeca djeci, kao i druženje uz društvene igre. Od 19 časova slijedi projekcija filma za mlade u Atrijumu Kulturnog centra.
U petak u 12:30 časova u Kinu „Boka“ biće izvedena predstava“Prčanjska mlada“ učenika Osnovne škole „Ivo Vizin“ Prčanj. U saradnji sa Domom zdravlja Kotor od 18 časova u Multimedijalnoj sali dr Branka Mitrić, klinički psiholog, održaće predavanje na temu: Prepoznaj i reaguj na nasilje! Nakon predavanja slijedi film o vršnjačkom nasilju na internetu.
Sve aktivnosti u vezi sa programom Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor zainteresovani mogu pratiti putem našeg instagram i facebook profila.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka