Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Poster B2

Povodom Dana evropske baštine 2018, JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, organizuju u subotu 22. septembra događaj „Tradicija umijeća spajanja“ posvećen održanju i valorizaciji tradicionalne vještine gradnje u kamenu na suvo.
U Multimedijalnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 10 sati održaće se okrugli sto sa temom „Tradicionalna gradnja u kamenu bez vezivnog materijala“ sa sljedećim učesnicima: Anita Trojanović, pejzažna arhitektica Udruga „Dragodid“ Hrvatska, Antonela Stjepčević, KZU „Napredak“ Gornja Lastva, Aleksandra Kapetanović, arhitektica-konzervatorka, NVO „Expeditio“ i Željko Starčević, arheolog.
Nakon okruglog stola, sa početkom u 14 sati u planu je kratka demonstracija tehnike gradnje u okviru pješačkog puta kroz Špiljare. Cilj ove pokazne radionice jeste da se volonteri upoznaju sa baznim vještinama i pravilima tradicionalne gradnje.
Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da nam se pridruže u aktivnostima kojima obilježavamo Dane evropske baštine 2018.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka