Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

urnebesna fizika resize

Knjiga koja je 2016. godine dobila nagradu NEVEN za najbolju knjigu u 2015. godini u kategoriji: Popularna nauka, koja je za nešto više od dve godine imala 75 promocija u Srbiji, BiH, Makedoniji i u Austriji stiže i u Crnu Goru.

Naime, u organizaciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Kulturnog centar Nikola Đurković , Gradske biblioteke  i čitaonice 29. maja u 11.00h u O.Š. Veljko Drobnjaković  Risan i 30. maja u 11.00h u Kino Boka biće organizovana promocija knjige Urnebesna fizika autora Branka Stevanovića, Svetislava Paunovića i Igora Kolarova. Ovom prilikom knjigu će nam predstaviti Branko Stevanović.
Urnebesna fizika je namijenjena djeci od 5. do 7. razreda, Interaktvivnog je karaktera i predavač zajedno sa djecom prolazi kroz par ineteresantnih ogleda, eksperimenata, po nekim trikom uz niz anegdota o svjetski poznatim naučnicima (od Tesle, Pupina, Milankovića pa do Ajnštajna, Stivena Hokinga, Kirhofa, Maraje Kiri...).

BRANKO STEVANOVIĆ je rođen 1966. godine u Bačkoj Topoli, odrastao na Krivaji i u Sevojnu, živi u Beogradu. Piše za decu i odrasle. Bavi se i priređivačkim iprevodilačkim radom. Studirao je ruski jezik i književnost, završio visoku školu za obrazovanje vaspitača, specijalizant u oblasti afirmacije dečjeg stvaralaštva. Uređivao je listove za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Poezijom i kratkom prozom zastupljen je u antologijama i u udžbenicima za osnovnu školu. Neke pesme i kratke priče su mu prevedene na ruski, rusinski, mađarski, rumunski i bugarski jezik.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka