Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

IMG fc1a3aeb6dee06b3a4357016527c1cfa V

Gradska biblioteka i čitaonica Kotor obilježiće Svjetski dan poezije u srijedu 21. marta u 13 sati u Kinu "Boka" pod sloganom Sad je doba boja i južnog vetra u listanju žurnom (Ivan V. Lalić).
Gradska biblioteka i čitaonica Kotor četvrtu godinu zaredom organizuje javni čas na kojem učenici osnovnih i srednjih škola, kao i djeca iz vrtića sa teritorije opštine Kotor recituju autorsku i poeziju poznatih autora.
U muzičkom dijelu programa nastupiće kotorski bend GIS kojeg čine Gojko Daković, Isidora Nikolić i Sonja Tešović.
Svjetski dan poezije 21. mart ustanovljen je od strane Uneska 1999. godine u cilju promocije čitanja, pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije širom svijeta.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka