Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

naslovnice zbornika

U zborniku radova sa Međunarodne naučne konferencije Virtuelna kultura koja je održana u septembru 2016. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu objavljen je i stručni rad više bibliotekarke Jasmine Bajo na temu Digitalne tehnologije kao sredstvo pretvaranja javne biblioteke u centar lokalne zajednice. Zbornik radova je objavljen u drugoj polovini 2017. godine.
Takođe, objavljen je i zbornik rezimea sa međunarodne konferencije Transkulturalnost i biblioteke, MELISSA (Museums, Ethics, Library and Information Science, Studies, Archives) koja je održana u septembru 2017. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je izašao i rezime stručnog rada Jasmine Bajo na temu: Transkulturalnost i javne biblioteke : studija slučaja projekta Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige. Zbornik radova sa ove konferencije će biti objavljen u drugoj polovini 2018. godine.

  • IMG-5bbed6fba506e8fbb40510bb697a036e-V
  • tekst_1
  • tekst_2

 

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka