Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Nasilje medju djecom24329 page 001

JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u saradnji sa Studijskim programom za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Nikšiću organizuje psihološku tribinu o nasilju među djecom u utorak 7. novembra u Kinu “Boka” sa početkom u 18 sati. Cilj tribine jeste da se ukaže na prikrivene oblike sistemskog ugrožavanja djeteta od strane drugog ili grupe djece, te na situacije kada jedno djete koristi moć grupe radi ostvarivanja ličnih interesa ili lišavanja nezadovoljstava nastalih negativnim doživljajem sebe. Tribinu će realizovati dr Jelena Mašnić, predavač psihologije na Univerzitetu Crne Gore i rukovodilac Studijskog programa za psihologiju. Dr Jelena Mašnić je do sada organizovala slične tribine, volonterski sarađivala sa organizacijama posvećenim kreiranju sigurnijeg okruženja za rast i razvoj djece (Udruženje roditelja i Igračkoteka, vrtići „Pinokio“ u Podgorici i „Vini Pu“ u Budvi) i učestvovala u projektima, u saradnji sa Savjetom Evrope, u vezi sa vršnjačkim nasiljem.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka