Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Aleksandra Tomović, bibliotekarka Gradske biblioteke i čitaonice Kotor, učestvovala je 23. 06. 2017. godine na seminaru "IMP - pravo na informacije, fer korišćenja i otvoren pristup" - edukacija edukatora, koju je organizovala Nacionalna biblioteka “Đurđe Crnojević.” Predavanje u e - učionici Nacionalne biblioteke su držale prof. dr Jadranka Stojanovski sa Katedre za bibliotekarstvo u Zadru i mr Božena Jelušić, predstavnik Instituta za medije Crne Gore.
Seminar je dio projekta pod nazivom “Informaciona i medijska pismenost – strategija i praksa” koji se realizuje pod pokroviteljstvom UNESCO-a.
Obaveza polaznika ove radionice je da na jesen u svom gradu samostalno održe seminar za svoje kolege, kako bi ih upoznali sa pravom na informacije, fer korišćenjem i otvorenim pristupom informacijama.

  • IMP1_resize
  • IMP2_resize
  • IMP_3_resize

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka