Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Nesvakidašnji poetsko – muzički spektakl Ivana Bosiljčića, u organizaciji kotorskog Kulturnog centra, oduševio je sinoć mnogobrojnu publiku, koja je ovog umjetnika nekoliko puta vraćala na bis.

Bosiljčić je sa svojim bendom na maestralan način iskombinovao muziku 60-ih godina sa poezijom najvećih domaćih i stranih pjesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih...

Kotorani su uživali u numerama Parnog valjka, Zdravka Čolića, Gibonija,Indeksa, u filmskoj muzici, ruskim romansama koje je ovaj glumac prilagodio svojim vokalnim sposobnostima.

Kroz dvočasovnu muzičko-poetsku priču „Par stihova za nas“, Ivan Bosiljčić govorio je o ljubavi naših roditelja, svojoj ljubavi i onoj koju će doživjeti naša djeca, a muzika i stihovi skladno su bili uklopljeni u evergrin i muziku našeg doba.

Na obostrano zadovoljstvo, JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Ivan Bosiljčić će sa nastaviti saradnju i ubuduće.

  • IVAN
  • IVAN_1
  • IVAN_2
  • IVAN_3
  • ivan_4

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka