Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

462536380 18024597347592009 5632900652069915598 n

 

Predstavnice Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević" - direktorica mr Dragica Lompar i rukovoditeljka Odjeljenja za bibliotečko-informacioni sistem i digitalizaciju, mr Vjenceslava Ševaljević i bibliotekarka za informacioni sistem, mr Đurđa Martinović su 07. oktobra 2024., u skladu sa planom obilaska crnogorskih biblioteka članica bibliotečko-informacionog sistema COBISS.CG, posjetile biblioteke na području opštine Kotor.
Najprije je u prostorijama Gradske biblioteke Kotor održan sastanak kojem su u svojstvu domaćina prisustvovale Radmila Radulović, direktorica Kulturnog centra „Nikola Đurković“, Marija Starčević, rukovoditeljka Gradske biblioteke Kotor i bibliotekarke Jasmina Bajo i Jelena Vukasović. Osnovni povod za ovaj sastanak bila je neophodnost da se školske biblioteke koje su članice sistema COBISS.CG podstaknu da aktivnije koriste sistem. Sastanku su prisustvovale i tri bibliotekarke iz školskih biblioteka koje su članice sistema COBISS.CG, a to su: Svetlana Kikanović iz Gimnazije Kotor, Dragana Franić iz Srednje pomorske škole i Jelena Vukadinović iz Osnovne škole „Nikola Đurković“ iz Radanovića, čija je biblioteka učlanjena u sistem tek krajem juna ove godine.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka