Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

  • 1
  • 2

 

U susret Dječijoj nedelji, a povodom Dana evropske baštine 2024, koji se organizuju na temu ,,Baština koja povezuje – kulturne rute i mreže“, JU Pomorski muzej Crne Gore iz Kotora u saradnji sa JU Kulturnim centrom „Nikola Đurković“ Kotor, Gradskom bibliotekom i čitaonicom a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizuju edukativno-pokazne radionice za djecu uzrasta od 9 do 10 godina ,,Zabacimo udicu” koje će se održati 25, 26. 27. septembra 2024.

U Galeriji Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru, prvog dana Ilko Marović, mještanin Mula govoriće djeci o običajima, istoriji, tradiciji ribarskog naselja Muo. Nakon toga viša bibliotekarka Danijela Nikčević i dokumentaristkinja Dijana Đurašković upoznaće djecu sa bokeškim izrazima i rječima vezanim za ribanje.

Drugog dana radionice Ivan Krivokapić, predsjednik kluba za sportski ribolov,,Zubatac” upoznaće djecu sa vrstama ribe u zalivu, sa posebnim osvrtom na važnost zaštite mora. Djeca će imati priliku da nauče da vežu udicu. Nakon toga, bibliotekarske savjetnice Jelena Vukasović i Jasmina Bajo predstaviće djeci kratak izbor književnih dijela koja obrađuju temu ribanja, počev od Hektorovićevog ,,Ribanja i ribarskog prigovaranja’’ do romana ,,Starac i more’’ Ernesta Hemingveja. Trećeg dana radionice djeca će isploviti ribarskim brodićem Ivana Krivokapića i oprobati se u ribanju.

Radionice su besplatne, a broj učesnika je ograničen.

Prijava je obavezna na 032/304-720 ili na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka