Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

216810613 4434480899929231 919638910349225602 n resize

 

U organizaciji JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor / Gradske biblioteke i čitaonice u srijedu 28. jula održaće se promocija novog romana prof. dr Slavice Perović „Beton bluz“. Sa autorkom će razgovarati Nikola Nikolić.
Slavica Perović je lingvistkinja i književnica. U oblasti lingvistike bavi se sintaksom, analizom diskursa i pragmatikom. Radove objavljuje u naučnim časopisima u zemlji i inostranstvu. Autorski, urednički i prevodilački potpisuje brojne knjige među kojima su: „Engleski i srpskohrvatski jezik: indirektna pitanja u kontrastu“ (1996), „Kako ukrotiti tekst“ (1999), „Jezik u akciji“ (2009), „Mi o jeziku, jezik o nama“ (2012), „Analiza diskursa, teorije i metode“ (2014), „Pojmovna metafora kulturno srodnih pojmova“ (2017). Članica je Odbora za jezik CANU. Njen prvi roman „Life Lift“ ušao je u uži izbor za NIN-ovu nagradu 2012. godine. „Beton bluz“ je njen drugi roman. Živi u Podgorici i radi u Novom Sadu.
Nikola Nikolić je rođen u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka, na kojem je i magistrirao. Objavio je tri romana: „Čvor“ (2011), „Meandar“ (2014), „Sirene za uzbunu“ (2019), kao i zbirku priča „Atakama“ (2016). Priče objavljuje u crnogorskim i regionalnim časopisima. Piše književnu kritiku. Autor je serijala razgovora sa piscima iz regiona na portalu Kombinat. Dobitnik je nagrade „Bihorska Venera“ za kratku priču. Priče su mu prevođene na albanski, engleski, makedonski i njemački jezik. Umjetnički je direktor Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja.
Promocija će se održati u Atrijumu Kulturnog centra sa početkom u 21 sat.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka