Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

174020213 3888907491202659 6826203397022555407 n Small


Uoči Dana kineskog jezika Ujedinjenih nacija koji se obilježava 20. aprila, Kulturni centar ,,Nikola Đurković'' Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica i Udruženje za promociju sinologije Kotor organizuju nastavak edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru'' od ponedeljka 19. 04. 2021. godine.
Radionice su besplatne i održavaće se do kraja školske godine. U tom periodu kombinovaćemo onlajn nastavu i druženje uživo u press sali Kulturnog centra ,,Nikola Đurković'' Kotor.
Tokom naredne dvije sedmice radionice će se održavati onlajn u starom terminu - ponedeljkom od 16 do 17:30 časova preko Zoom platforme.
Otkrijte kineski jezik na zabavan i kreativan način uz oprobane metode ,,Kineski kroz igru'' posebno kreirane za osnovce i istovremeno upoznajte Kinu uz malu školu sinologije!
Kao i do sada naš rad uključivaće opšte i svakodnevne teme bliske osnovcima i početnicima uopšte kao što su pozdravi, predstavljanje, brojevi i datumi, države i jezici, zanimanja, prevozna sredstva, dnevna rutina, školski predmeti i terminologija u vezi sa školom, djelovi tijela, predmeti u svakodnevnoj upotrebi, kuća, namještaj i prostorije u kući, životinje, boje. Zašto je važno učiti kineski jezik, šta smo do sada postigli i više o metodama koje koristimo možete saznati na web sajtu kineskikrozigru.simplesite.com.
Predavač na radionicama je sinološkinja dr Jelena Stjepčević a vode se uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.
Kontakt: 069 351 574

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka