Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Poster 2021 Horizontalni Small

 

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor ove godine snima dokumentarni zapis o Tradicionalnom zimskom kotorskom karnevalu koji će se emitovati u nedjelju 14. marta 2021.g. od 18h na drugom programu TVCG, kao i putem you tube kanala, FB i Instagram profila Kulturnog centra.

Umjesto petnaestodnevnog programa, u zapisu će biti prikazani sadržaji i manifestacije koje godinama čine ovu koloritnu priču.

Karnevalska fešta duga pet vjekova nije zanemarena.
Tradiciju i dalje čuvamo i njegujemo, ove godine kroz virtuelni svijet koji trenutno ima vodeću ulogu u svakodnevnom životu, pa će kotorski Karneval biti dostupan velikom broju gledalaca.

Čuvati i njegovati tradiciju uzvišen je poziv i civilizacijska obaveza svakoga čovjeka.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka