Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

tri

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor u saradnji sa JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković" Kotor / Gradskom bibliotekom i čitaonicom organizuje ciklus tribina pod nazivom ,,Kotor 2020 ̶ posljedice i oporavak nakon Covida – 19.
Peta tribina na temu: ,, Mentalno zdravlje ̶ prioritet" , održaće se 4. septembra (petak) u Parku slobode sa početkom u 11 sati. Učešće će uzeti psihološkinja i psihoterapeutkinja Maruška Drašković, neuropsihijatrica Marina Roganović, psihološkinja Lidija Begović i Zorana Milošević, NVO ,,Umjetnost življenja Crne Gore’’. Moderatorka će biti bibliotekarska savjetnica iz Gradske biblioteke i čitaonice Jasmina Bajo.
Okolnosti u kojima trenutno živimo utiču na naše mentalno zdravlje. Morali smo promijeniti svoj uobičajeni način života, socijalno se distancirati od drugih ljudi, što nas čini osjetljivijim za razvoj poremećaja mentalnog zdravlja. Razgovor o mentalnom zdravlju svakako je jedna od tema koja je veoma aktuelna u ovim vremenima.
Cilj ovih tribina jeste osvrt na stanje u društvu izazvano pojavom epidemiološke krize, analiza trenutne situacije, kao i iznalaženje načina da se prevaziđu posljedice u svim oblastima društvenog života i stvaranja.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka