Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

1626072821455 resize


Predstava “Kapital”, koju je prema tekstu Karla Marksa režirao Andraš Urban, biće izvedena 18. jula 2021. godine na Velikoj sceni JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor.
Početak je u 21h.

Riječ je o prvoj balkanskoj dramatizaciji „Kapitala“, jednog od najuticajnijih tekstova u istoriji čovječanstva i najvažnije djelo njemačkog ekonomiste i filozofa Karla Marksa.
U predstavi koju je Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ realizovalo 2018. godine uz podršku EU programa Kreativna Evropa u okviru projekta Collective Plays.
Igraju Jelena Laban, Jelena Šestović, Stevan Vuković i Pavle Prelević.
Muzičari: Milivoje Pićurić, klavir, Jovan Bjelica, gitara, Blažo Tatar, bubnjevi i Vedran Zeković, bas gitara.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5,00 eura biće na blagajni Kulturnog centra Kotor na dan igranja predstave (18. jula) od 19h do 21h.

Za đake, studente i penzionere ulaznica je 2,50 eura.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka