Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

CAREVO NOVO ODIJELO plakat

Predstava Carevo novo odijelo rađene u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Herceg festa, a u režiji Petra Pejakovića, igraće u Kotoru, na Velikoj sceni Kulturnog centra Nikola Đurković u utorak 11. decembra 2018. g. u 19 sati.

Prodaja ulaznica po cijeni od 3 eura biće na dan igranja predstave (11. decembra) od 10h do 12h i od 17h do 19h.

Koproducenti su predstavu najavili kao porodičnu, teatarsku priču za sve od 9 do 99 godina, a riječ je o „drugačijoj“ bajci koja dotiče ozbiljna pitanja svih vremena: vlast i zloupotrebe u vlasti, laž i istinu, manipulaciju, riječ je o storiji koja vlast sagledava kao zamku u koju lakoupadaju i oni koji je nose i oni koji je “trpe”.
Osim reditelja, Petra Pejakovića koji je jedan od najznačajnijih pozorišnih stvaralaca u našoj zemlji, svi autori su iz Herceg Novog: dramaturg Đorđe Stanojlović, scenograf Vojislav Kilibarda, kostimograf Jelena Vasiljević, producentkinja Milina Kovačević, uz glumce koji su bez malo hercegnovska muška reprezentacija profesionalaca afirmisanih na crnogorskoj pozorišnoj sceni: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Vladimir Milošević.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka