Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

PLAKAT ZA APRIL 2018 resize

U aprilu slobodno vrijeme možete provesti u kinu, galeriji, bilblioteci ili možda u pozorištu, jer JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ ponovo priprema bogat i raznovrstan program.
Početkom mjeseca Gradska biblioteka i čitaonica obilježiće Svjetski dan dječije knjige, promocijom ekološkog romana za djecu ČUDESNI SVIJET PUHA ĐORĐAi edukativnom radionicom PRIRODA, DJECA, MAŠTA – UČIMO UZ PUHA ĐORĐA autora Žarka Vučinića, koja će se u kinu “Boka” održati 04. aprila od 11 sati.


Za one koji vole šah, na Pjaci od kina održaće se simultanka velemajstora Božidara Bonje Ivanovića,17. aprila u 17 sati, a dva sata kasnije Ivanović će u kinu “Boka” promovisati svoju knjigu “Igrati svoj život”.
Povodom Svjetskog dana knjige, manifestacija NOĆ KNJIGE počeće u Gradskoj biblioteci i čitaonici 23. aprila u 18 sati.
Filmske projekcije u kinu „Boka“ su svakodnevne, a ovoga puta izdvajamo filmove U čast Nebojše Glogovca- UBISTVO S PREDUMIŠLJAJEM i USTAV REPUBLIKE HRVATSKE (10. i 11. aprila 2018.g. od 20 sati.) i za najmlađe animirane filmove ŽABAC KREKA, PČELICA MAJA i CORALINA.
U Gradskoj galeriji u Starom gradu 05. i 19. aprila je otvaranje izložbi akademskih slikara DANIJELE DARMANOVIĆ i BOJANA SAVIĆA.
U saradnji sa Prirodnjačkim muzejomiz Podgorice organizovaćemo izložbu vodenog svijeta Crne Gore pod nazivom VODENA ČAROLIJA. Ova izložba će u galeriji Kulturnog centra trajati od 20. aprila do 18. maja .
Na velikoj sceni Kulturnog centra gostujepet predstava. Pozorišni repertoar počinje predstavama za najmlađe i to USKRŠNJE PUSTOLOVINE DAŠE I MAŠE (10. april 2018.g.), rađena u produkciji Kulturnog centra Kotor i KO TO TAMO PRLJA za djecu kotorskog vrtića „Radost“(12.04.2018.g). U predstavi igraju Marija Đurić i Slaviša Grubiša, a režiju potpisuje Boško Đorđrević.
Nova predstava HOTEL PROMAJA kotorske eksperimentalne scene Teatar 303 zasmijaće Vas u srijedu 18. aprila od 20 sati.
Dva dana kasnije, 20. aprila gostuje ŽENIDBA, rađena prema tekstu: N.V. Gogolja, a u režiji Egona Savina. Predstava je koprodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta Zetski dom.
Pozorišni segment završava se lutkarskom predstavom za djecu -CRVENKAPA (26.04.2018.g.),
Za ljubitelje muzike pripremamoKABARE uz operskog pjevača Dragoljuba Bajića, soliste Narodnog pozorišta iz Beograda ( 09. april 2018.g.), Veče tanga i filmske muzike THE GENS STRING KVARTETA u Muzičkoj sali Kulturnog centra (13. aprila 2018.g.) i koncert grupe ELEMENTAL, na Pjaci od muzeja 28. aprila od 21 sat i 30 minuta.
Domaćini smo šestog FLUID DESIGN FORUMA, tako da će predavanja, panel diskusije, radionice i izložbe, koje tokom trajanja festivala okupljaju poznate dizajnere, umjetnike i profesionalce iz različitih oblasti, kao i brojne studente iz regiona- učesnike radionica, biti u našim prostorijama od 22. do 25. aprila.
Kotorski Kulturni centar „Nikola Đurković“ je omiljeno odredište ljubitelja umjetnosti i onih koji žele da uživaju u opuštajućoj atmosferi operskog pjevanja, muzike iz filmova, dobre predstave ili lokalnog humora.Čitanje budi osjećaj ličnog zadovoljstva, a slike govore da su emocije suština čovjeka. A mi smo tu da probudimo umjetnost u Vama...

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka