Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

karneval 2

Kotorske zimske karnevalske fešte održaće se u periodu od 02. do 11. februara 2018. godine.
Dječiji maskenbal na programu je 09. februara 2018. godine u PC „Vukšić“,  a dan kasnije (10. februara ) je veliki maskenbal.
Tradicionalni zimski karneval koji ove godine slavi jubilej - 500 godina postojanja od izuzetnog je značaja za Kotor i Crnu Goru. U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu vidjeti i uživati u koloritu originalnih kostima, ritma i mediteranskog duha domicilnog stanovništva.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ , suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Detaljan program biće prezentovan uskoro.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka