Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Nadja Stuttgart

Kulturni centar Nikola Đurković je tokom 2017. godine implementirao projekat Gitarom kroz svijet koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore po Odluci o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostavrivanje javnog interesa u oblasti kulturno – umjetničkog stavarlaštva (muzička i muzičko-scenska djelatnost) u 2017. godini. Aktivnosti ovog projekta podrazumijevale su sufinansiranje učešća naše talentovane sugrađanke, muzičarke Nađe Janoković na sljedećim međunarodnim seminarima, školama gitare i koncertu u Štutgartu:

- Pećki internacionalni gitarski festival 2017, koji se održao 29. 06 – 2. 07. 2017. godine u Peći na Kosovu. Predavači su bili: Judicaël Perroy (Francuska), Stefan Schmidt (Njemačka), Ehat Musa(Francuska);

- Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća, koja se održala 11– 21.08. 2017. godine na Braču. Predavač je bio prof. Anders Miolin.

- Koncert u Štutgartu, 25. novembra 2017. godine, u organizaciji prof. Stefana Schmidta i Johannesa Monnoa, profesora na Muzičkoj akademiji u Štutgartu (Staatliche Hochschule für Musik und Tanz Stuttgart).

Cilj projekta je da podržimo našu talentovanu sugrađanku u razvoju i napredovanju njene buduće karijere kao profesionalne muzičarke.

  • Nadja_Stuttgart
  • Nadja_i_profesor_U_Peći
  • Nađa_J._Peć
  • U_Stuttgartu
  • gitaristi_na_Braču

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka